Build Finance

Build verstrekt hypotheken voor huurwoningen aan professionele vastgoedinvesteerders. Zo willen wij het woningtekort in Nederland helpen oplossen.Want wij vinden dat iedereen recht heeft op een betaalbaar en prettig (t)huis. Build financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. Dit doen we voor professionele vastgoedinvesteerders, die beleggen in Nederlandse huurwoningen. We bieden we verzekeraars, banken, pensioenfondsen, family offices en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in courante Nederlandse woningen en appartementen.

Historie

De financiering van vastgoed door grootbanken wordt steeds moeilijker. De toenemende wet- en regelgeving, oplopende kapitaalsvereisten en de behoefte aan steeds meer efficiency leggen een zware druk op de financieringspropositie en bijbehorende service en dienstverlening. Tegelijkertijd groeit de vraag van institutionele beleggers naar meer rendement ten opzichte van kapitaalsvereisten en zoeken family offices en vermogensbeheerders alternatieven voor lage en/of negatieve rente-inkomsten uit de gebruikelijke vastrentende waarden. Build werd begin 2020 opgericht door een groep professionals met ruime ervaring in de financiële en vastgoedmarkt. Samen met de branche ontwikkelden wij een slimme en duurzame financieringspropositie voor de professionele markt.

Ondernemingswaarden

Bij Build vinden we dat iedereen recht heeft op een prettige en betaalbare woning.
Onze kernwaarden zijn: betrokken, samen, verantwoordelijk en doelgericht.

Strategie

Build wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort in Nederland. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen een prettig (t)huis te bieden,waar zij lang en gelukkig kunnen leven. We maken dit mogelijk door hypotheken voor huurwoningen te verstrekken aan professionele vastgoedinvesteerders. De ambitie van Build is om uit te groeien tot een toonaangevende aanbieder van hypothecaire financieringen van 2 tot 10 miljoen euro in het segment huurwoningen in Nederland.​

De kracht van Build Finance

  1. Een concurrerend financieringsalternatief voor huurwoningen
  2. Helder acceptatiekader
  3. Scherpe rentes
  4. Expertise: slagvaardigheid, deskundigheid en persoonlijk
  5. Snel duidelijkheid door eenvoudig en transparant proces
  6. Ondersteuning door een deskundig en slagvaardig team

Financieren

Het structurele woningtekort in Nederland gecombineerd met de Corona crisis en de strengere wet- en regelgeving voor banken heeft ervoor gezorgd dat er een gat in de markt is ontstaan voor financiering van verhuurhypotheken in het middensegment. Build is een nieuwe partij die zich specifiek richt op deze niche om een steen bij te dragen aan het tegengaan van het structurele woningtekort in Nederland. Build financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. We doen dit voor professionele vastgoedinvesteerders, die eigenaar zijn van een vastgoedportefeuille met Nederlandse huurwoningen.

Het product

Build Finance is een nieuwe partij die zich specifiek richt op deze niche om een steen bij te dragen aan het tegengaan van het structurele woningtekort in Nederland. Build Finance financiert vastgoedportefeuilles van verhuurde woningen met een financieringsvolume van 2 tot 10 miljoen euro. We doen dit voor professionele vastgoedinvesteerders, die eigenaar zijn van een vastgoedportefeuille met Nederlandse huurwoningen. Professionele vastgoedinvesteerders zijn investeerders die minimaal 5 objecten in zijn bezit heeft.

Build Finance hanteert een LTV aflossing tot 50%, boven de 50% LTV lineaire aflossen in 15 jaar.

Voorwaarden:
– Maximale LTV 75%
– Alleen reguliere huurcontracten, geen onderhuur, vakantiewoningen en Airbnb.
– Maximaal 10% niet residentieel vastgoed
– Maximaal 10% ‘Krimpgebieden’ en ‘Anticipeerregio’s’

Aanvraagproces

Je kunt jouw aanvraag indienen via ons aanvraagportaal. Maak eenvoudig jouw account aan. Na ontvangst van jouw aanvraag zullen we deze beoordelen. Past de aanvraag bij een van de aanbieders dan ontvang je van ons een digitale stukkenlijst. Deze kan in een beveiligde omgeving worden ingevuld.

Na ontvangst van het complete dossier beoordelen we jouw aanvraag opnieuw. Daar waar nodig zullen we aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van jouw dossier wordt deze – voor het verkrijgen van een conditionele offerte – doorgezet naar de aanbieder. De definitieve beoordeling en acceptatie verzorgt de aanbieder/geldverstrekker.

Wat kost een aanvraag bij IBD Nederland?

De kosten van een aanvraag via IBD Nederland beginnen bij EUR 895, – (vrij van btw) per kadastrale inschrijving. Dit bedrag kan tot 14 dagen na ontvangst van de bindende offerte betaald worden. Ons volledige kostenoverzicht vind je terug in onze aanvraagportaal bij ‘documenten’.

Niet doorgaan of vervallen van het renteaanbod

Wordt er, om welke reden dan ook, geen gebruik gemaakt van de bindende offerte of komt deze te vervallen, dan worden de aanvraagkosten niet gecrediteerd.

Aanvraag past niet bij het product van de aanbieder

Niet alle aanvragen passen binnen het acceptatiekader van iedere aanbieder. Gelukkig geeft een samenwerking met IBD Nederland je meer opties. Wij informeren je vooraf over de best passende keuze.