Duurzaamheid

Soventum is ontstaan vanuit de filosofie om totaaloplossingen te leveren voor het verduurzamen van particulier en zakelijk vastgoed. Uiteraard ingegeven door de gestelde klimaatdoelstellingen, zijn systemen ontwikkeld om enerzijds de afhankelijkheid van gas te reduceren en anderzijds optimaal gebruik te maken van het duurzaam opwekken en gebruiken van energie.

Zo installeren wij systemen voor de particulier en zakelijke klanten waarmee een gas vrije situatie realiseerbaar is, dit eventueel met of zelfs zonder een warmtepomp. Wij luisteren naar onze eindgebruikers en als pioniers ontwikkelen wij de oplossingen om de wensen te realiseren. Elk soort vastgoed is anders en daarom is maatwerk vereist. Vooraf maken wij een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Toepassingen

Onze toepassingen omvatten de volgende systemen of producten:

  • gasvrij maken van onroerend goed; (lichtgewicht en of lichtdoorlatende) zonnepanelen eventueel in combinatie met een batterij;
  • EV-laadsystemen eventueel in combinatie met carport en of batterij (verplicht conform EU wetgeving, 1 laadpunt per 10 parkeerplaatsen);
  • elektrische opslag units voor opslag van (duurzaam) opgewekte energie (10 kW-10 MW);
  • isolatie middels een speciaal en in eigen huis ontwikkelde coating; isolatie van zakelijk vastgoed middels muur-, glas- en dakisolatie;
  • toepassingen van waterstof oplossingen; lucht kwaliteit verbetering, optimalisatie luchtvochtigheid;
  • koelen.
Home Solutions System

Ons Home Solutions System is ontwikkeld om volledig gas vrij met optimaal comfort te kunnen wonen. Het systeem wordt gevoed vanuit zonnepanelen met op maat gemaakte thermische platen, heatpipes en of “kleine” windturbines. De zonnepanelen regelen de directe duurzaam opgewekte energie, die opgeslagen wordt in een batterij. De thermische platen en de heatpipes zorgen voor het verwarmen van water, via een thermisch laadstation en een boiler wordt warm water afgegeven voor tapwater en verwarming. Het systeem kan worden toegepast voor zowel particuliere woningen als voor bedrijfs- en kantoorpanden. Uiteraard is het ook mogelijk om te concentreren op gedeeltelijke toepassingen van dit systeem. Voor de hand liggend zijn de toepassingen van de verschillende soorten in zonnepanelen in combinatie met een batterij. Met de mogelijkheid dat de salderingsregeling wordt afgebouwd en terug leveren aan het net steeds moeilijker wordt, is opslag van uw duurzaam opgewekte energie noodzakelijk. Wij hebben voor de opslag gecertificeerde systemen voor zowel klein- als groot verbruikers van energie. In ons advies nemen wij uiteraard alle isolatie toepassingen en eventuele verbeteringen mee.

Bij uw adviesgesprek geeft u uw klant mee, dat het zakelijke vastgoed vanaf 2023 een energie-label dient te hebben. Vanaf 2023 is ieder kantoor en of bedrijfspand in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben en in sommige gevallen zelfs energielabel B. Uw klant is genoodzaakt om zijn zakelijke vastgoed, binnen de optimale financiële mogelijkheden, zo duurzaam mogelijk in te richten. Soventum kan voor uw klant een scan maken en een mogelijk advies geven, voor het verduurzamen van uw zakelijke vastgoed. Dit betekent dat duidelijk wordt aangegeven welke mogelijkheden toegepast kunnen worden en met de aanpassingen welk energie-label het zakelijke vastgoed krijgt. De labelklasse voor zakelijk vastgoed loopt van A++++ (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie onzuinig). Wanneer een energielabel ontbreekt kunnen er boetes worden opgelegd en kunnen panden worden gesloten totdat aan de wettelijke bepaling is voldaan.

Ter indicatie treft u hieronder een aantal mogelijkheden aan, die toegepast kunnen worden voor het verduurzamen van een pand of een woning en of voor het verbeteren van het energie label. Door fluctuaties van prijzen, kunnen er geen rechten aan worden ontleend en dienen deze bij werkelijke hantering geactualiseerd te worden.