• darkblurbg

Duurzaamheid en wetgeving


Bij IBD Nederland kunt u terecht voor de financiering van kantoorpanden, zowel voor de verhuur als voor eigen gebruik.
Een bestaand kantoorpand of nieuwbouw financieren, maar ook voor de verbouw en het nemen van energiebesparende
maatregelen, wij weten de passende financiering voor u te vinden.

Wetgeving
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat vanaf 1 januari 2023 alle kantoorgebouwen in Nederland
een energielabel C of hoger moeten hebben. De labels lopen van A t/m G. Waarbij A staat voor bijzonder energiezuinig tot
G voor energievretend.

Praktijk  
Duizenden panden voldoen op dit moment nog niet aan de eisen voor het energielabel C. Strikt formeel is het zo dat een kantoor dat in 2023 niet voldoet aan het energie label C, niet meer gebruikt kan worden voor de verhuur en zal de huurder op zoek moeten naar een ander pand dat wel aan de eisen voldoet. Natuurlijk is het de vraag of het gelijk zo'n vaart gaat lopen, maar voor de verhuurbaarheid van een kantoorpand is het wel zaak hier rekening mee te houden. Wil een geldverstrekker een ouder kantoorpand financieren, dan wordt er bij een financieringsaanvraag 
rekening gehouden met het voldoen aan het energielabel C. Voldoet een kantoorpand niet aan het energielabel C dan betekent dit, dat er in de investeringsopzet rekening moet worden gehouden met een investering in energiebesparende maatregelen om wel te kunnen voldoen aan de label C eis.

Maatregelen
Maar welke maatregelen leveren nu het energielabel C op? Wat zijn de Quick-wins? Welke investeringen passen bij uw kantoorpand? Welke eisen stelt een financier? Duurzaamheids- en energieadviseurs Met de antwoorden op deze vragen kunnen wij u verder op weg helpen. Onze aangesloten duurzaamheids-en  energieadviseurs zijn gespecialiseerd in het geven het praktische en realistische adviezen gecombineerd met een kosten- en opbrengstenberekening. Deze rapportages nemen wij mee in de financieringsaanvraag zodat alle betrokken partijen een verantwoorde en duurzame keuze kunnen maken.Voor een bij u passende adviseur neemt u contact op met IBD Nederland.

Duurzaamheid en IBD Nederland
IBD Nederland vindt dat duurzaamheid een stap verder gaat gaat het besparen van energie en heeft duurzaam ondernemen verweven in haar bedrijfsvoering. Door duurzaamheid vanaf de start van IBD Nederland mee te nemen kunnen wij bescherming van het milieu combineren met de dagelijkse bedrijfsvoering. Zo chatten en bellen wij vaak vanaf onze (werk) locatie, gaan niet voor elk wissewasje op pad en combineren we afspraken met relaties in een regio. Natuurlijk maken wij gebruik van het openbaar vervoer en carpoolen wij met regelmaat. Daarnaast kijken wij goed naar onze investeringen. De nieuwste telefoons of auto's zijn helemaal niet nodig. Deze apparatuur kan ook wat langer mee gaan en moet iets vervangen worden dan kijken we naar de milieueffecten en nemen dit mee in de keuze van een leverancier. 
   
Regels als het licht uit als je een werkplek verlaat, geen apparatuur op standby, zo weinig mogelijk printen, zijn voor ons geen regels, maar een manier van leven.