Veel gestelde vragen

IBD Nederland ondersteunt het intermediair bij klantvragen over het financieren van zakelijk of belegd vastgoed. Deze ondersteuning bestaat uit het bespreken van een casus, het maken van losse berekeningen of het opstellen van volledige rekenrapporten. Zodra wij de opdracht krijgen om de financiering daadwerkelijk te regelen, dan zoeken we de best passende oplossing voor de klant van de intermediair. Ook verzorgen wij de administratieve afwikkeling van de financieringsaanvraag.

Nee. IBD Nederland bemiddelt alleen bij het regelen van hypothecaire leningen voor zakelijk en belegd vastgoed. Wel kun je ons raadplegen als het gaat om een specifieke casus. In ons netwerk hebben we meerdere professionele intermediaire partijen die je verder kunnen helpen. Sommige van deze partijen zijn gespecialiseerd in hypotheken en de ondernemer in privé.

IBD Nederland wordt betaald door de intermediair. De hoogte van de bemiddelingskosten zijn gerelateerd aan de hoogte van het te financieren bedrag en het type klant. Er worden voor financieringen van vastgoed voor eigen gebruik vaste dossierkosten berekend, met daarnaast een variabel deel dat gebaseerd wordt op het wel of niet succesvol verlopen van de financieringsaanvraag. Voor beleggingshypotheken werken wij op No Cure No Pay basis.

Nee. Helaas kunnen we jou als ondernemer niet rechtstreeks helpen met je financieringsaanvraag. Wel helpen we je graag op weg door je in contact te brengen met de juiste personen en/of intermediair in jouw regio.

Nee. Helaas kunnen we jou als particuliere belegger niet rechtstreeks helpen met je financieringsaanvraag. Wel helpen we je graag op weg door je in contact te brengen met de juiste personen en/of intermediair in jouw regio.

Je kunt om verschillende redenen een meningsverschil of conflict hebben met jouw intermediaire contractpartij. IBD Nederland is een bemiddelaar voor jouw dossier en wordt ingehuurd door een intermediair om dit voor jou te verzorgen. Wij nemen deze taak zeer serieus en zullen jouw belang altijd behartigen voor zover dit in een gegeven situatie mogelijk en toegestaan is.

Financieren is maatwerk. Daarom heeft het niet altijd zin om alle geldverstrekkers aan te spreken. Iedere geldverstrekker heeft eigen voorkeuren en specialisaties op het gebied van rente, voorwaarden en acceptatiebeleid van het onderpand of de financiële positie van de eindklant. Op basis van onze ervaring kunnen we goed beoordelen waar de eindklant de meeste kans van slagen heeft en welke route we daarvoor moeten volgen.

IBD Nederland werkt samen met alle geldverstrekkers die een relevante oplossing bieden voor onze klanten en ervoor zorgen dat de financieringsaanvraag kwalitatief en professioneel wordt afgehandeld. IBD Nederland werkt samen met zowel Nederlandse als buitenlandse grootbanken. Ook werken we samen met een aantal gespecialiseerde geldverstrekkers en private investeerders.

Ja. IBD Nederland is onafhankelijk en wordt alleen beloond door intermediaire partijen (niet door geldverstrekkers).

Gaat het om de financiering van een zakelijk onderpand dat ook zakelijk wordt aangekocht, dan zal de geldverstrekker in de regel een afsluitprovisie vragen. Deze afsluitprovisie is vaak gerelateerd aan de te financieren som en de complexiteit van het dossier. Indien het om een financiering gaat van belegd vastgoed in de particuliere sfeer, dan is de bank verplicht conform de wettelijke regels een adviesrapport op te stellen voor de eindklant. Hiervoor rekenen zij kosten. Hier word je door ons tijdens het proces op gewezen.

Indien de aanvrager(s) een BKR-notering hebben, dan zal de geldverstrekker dit op dezelfde wijze behandelen als bij een particuliere aanvraag voor een reguliere hypotheek. Een vermelding van achterstand in het BKR kan – in sommige gevallen – duiden op een verminderde betalingsmoraliteit. Dit beschouwt men als risicovol.

Ja. Wanneer je als intermediair een aanvraag via de dienstverlening van IBD Nederland wilt laten verlopen is er een aanstellingsverplichting. De aanstelling is kosteloos. IBD Nederland heeft voor de samenwerking met het intermediair een aantal richtlijnen en regels opgesteld die bijdragen aan een succesvolle samenwerking.

Nee. Het Kifid heeft als doel: het oplossen van problemen tussen consumenten en hun financiële dienstverlener. IBD Nederland werkt samen met professionele intermediairs en niet met consumenten.

Heb je een klacht? Dat vinden we het fijn als je deze meldt. Zo kunnen we samen werken aan een oplossing. Stuur ons jouw klacht per post of e-mail en vermeld in ieder geval de volgende zaken:

  • Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Jouw klacht
  • Het nummer van jouw lening
  • Een kopie van de documenten waar jouw klacht over gaat (indien aanwezig)

Stuur jouw klacht per brief naar:
IBD Nederland Klachtenmanagement
Postbus 21
5575 ZG Luijksgestel

Of via e-mail naar: info@IBDNederland.nl.

We nemen binnen 72 uur na ontvangst van jouw bericht contact met je op.

Stond jouw vraag er niet tussen?

Stel deze dan via onderstaand formulier.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.