RNHB

Type financier: Vastgoedfinancier
Hoogte financiering:Vanaf € 50K
RNHB is er voor iedereen die wil beleggen in vastgoed. Financiert huizen, appartementen en studio’s bestemd voor de verhuur. Daarnaast financiert RNHB ook commercieel vastgoed; denk aan horeca en kantoorpanden.

De RNHB verhuurhypotheek?

 • Het object staat centraal. Belangrijke factoren zijn de verhuurbaarheid, verkoopbaarheid, ligging en onderhoudssituatie. Een taxatierapport van essentieel belang bij een kredietaanvraag.
 • Beoordeling aanvraag heeft als basis het object: dus geen beperkingen t.a.v. plaatsen of regio’s.
 • Ruime financieringsmogelijkheden voor woningen die verbouwd, gerenoveerd of gesplitst worden.

Zaken als locatie, onderhoud en verhuurbaarheid hebben een grote rol in de maximale verstrekking. Als vuistregel hanteert RNHB:

Woningen voor verhuur

 • 80% maximale verstrekking
 • studio’s, appartementen, kamers, eengezinswoningen
 • DSCR 1,1

Unieke voordelen

 • Hoge verstrekking tot 80% LTV op woningen
 • Tot 70% aflosvrij mogelijk
 • Lage aflossing (0,5%, 1%, 1,5% (vanaf 75%) etc.), indien gewenst
 • Toelichting:
  • Tot en met 70% LTV: 0%, 1%, 1,5%, 2%, etc.
  • Tot en met 75% LTV: 1%, 1,5%, 2%, etc.
  • >75% LTV: 1,5%, 2%, etc.

Goed om te weten

Vele mogelijkheden voor klanten met een niet NL-nationaliteit of niet NL-ingezetene.

Aanvraagproces.

Wanneer u een aanvraag voor RNHB heeft, kunt u deze per mail (info@ibd-nederland.nl) met het aanvraagformulier bij ons indienen. Na ontvangst zullen wij deze verwerken en beoordelen of uw aanvraag passend is voor het product van RNHB. Past de aanvraag dan ontvangt u van ons een digitale stukkenlijst welke via een beveiligde omgeving gevuld kan worden. Nadat wij het complete dossier digitaal hebben ontvangen, zullen wij uw aanvraag beoordelen en daar waar nodig aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van uw dossier wordt deze voor het verkrijgen van een Conditionele Offerte doorgezet naar RNHB. De definitieve beoordeling en acceptatie verzorgd RNHB.

Wat kost een aanvraag bij RNHB.

De kosten van een aanvraag via IBD Nederland bedragen EUR 749, – vrij van BTW per kadastrale inschrijving en dienen bij ontvangen van het bindende rente aanbod te worden voldaan.

Niet door gaan of vervallen van het rente aanbod.

Indien er, om welke reden dan ook, geen gebruik wordt gemaakt van de bindende offerte of deze komt te vervallen, dan vindt er geen creditering van de aanvraagkosten plaats.

Mijn aanvraag past niet bij het product van RNHB.

Niet alle aanvragen passen binnen het acceptatiekader van RNHB. Door samen te werken IBD-Nederland heeft u gelukkig meer opties. Mocht uw aanvraag niet passen bij RNHB dan zullen wij u tijdig informeren en de andere opties voor uw klant met u doorspreken.

Samenwerken

Bent u intermediair en heeft u een aanvraag voor een belegging in residentieel vastgoed, dan kunt u via IBD Nederland gebruik maken van de RNHB Vastgoedfinanciering. Omdat uw aanvraag via IBD- Nederland verloopt, heeft u geen directe samenwerkingsovereenkomst nodig met RNHB. IBD Nederland verzorgt voor RNHB het aanvraagproces.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst hebben wij een aantal gegevens van uw kantoor nodig.

Wat hebben wij nodig:

 • Recent Uittreksel KVK
 • Kopie ID Bewijs van de bestuurders en tekenbevoegde
 • Kopie van uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringspolis

Na dat wij deze stukken hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om de dienstverlening van IBD Nederland door te spreken en ontvangt u van ons een samenwerkingsovereenkomst.

Website: RNHB

Aanvraagproces

Je kunt jouw aanvraag indienen via ons aanvraagportaal. Maak eenvoudig jouw account aan. Na ontvangst van jouw aanvraag zullen we deze beoordelen. Past de aanvraag bij een van de aanbieders dan ontvang je van ons een digitale stukkenlijst. Deze kan in een beveiligde omgeving worden ingevuld.

Na ontvangst van het complete dossier beoordelen we jouw aanvraag opnieuw. Daar waar nodig zullen we aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van jouw dossier wordt deze – voor het verkrijgen van een conditionele offerte – doorgezet naar de aanbieder. De definitieve beoordeling en acceptatie verzorgt de aanbieder/geldverstrekker.

Wat kost een aanvraag bij IBD Nederland?

De kosten van een aanvraag via IBD Nederland beginnen bij EUR 895, – (vrij van btw) per kadastrale inschrijving. Dit bedrag kan tot 14 dagen na ontvangst van de bindende offerte betaald worden. Ons volledige kostenoverzicht vind je terug in onze aanvraagportaal bij ‘documenten’.

Niet doorgaan of vervallen van het renteaanbod

Wordt er, om welke reden dan ook, geen gebruik gemaakt van de bindende offerte of komt deze te vervallen, dan worden de aanvraagkosten niet gecrediteerd.

Aanvraag past niet bij het product van de aanbieder

Niet alle aanvragen passen binnen het acceptatiekader van iedere aanbieder. Gelukkig geeft een samenwerking met IBD Nederland je meer opties. Wij informeren je vooraf over de best passende keuze.