Vastgoed hypotheek

Buy to Let vastgoed hypotheken voor de kleine en grote beleggers. IBD Nederland biedt het intermediair toegang tot alle toonaangevende Buy to Let hypotheekverstrekkers in Nederland. Deze aanbieders zijn enkel toegankelijk voor de professionele vastgoedbelegger en sluiten “consumenten” zoals bedoelt in de WFT uit. Er zijn veel keuzes te maken in de voorwaarden van een Buy to Let vastgoedhypotheek. Niet alleen de rente is daarin belangrijk, maar ook de juridische looptijd van de overeenkomst of aflossingsvorm. IBD Nederland heeft met al haar business partners die actief zijn in de Buy to Let markt SLA’s afgesproken waardoor uw aanvragen sneller worden behandeld.

Wat voor soort vastgoed financieren de Buy to Let hypotheekverstrekkers?

In de regel financieren zij enkel objecten die een woonbestemming hebben. In voorkomende gevallen kan daar wel eens een kleine afwijking op plaats vinden indien er een  beperkt gedeelte commercieel vastgoed aanwezig is. Daar bij ligt de nadruk op klein en mag het commerciële gedeelte niet meer dan 20% van het geheel bedragen.

Speelt locatie van het vastgoed nog een rol?

Zeker, sommige aanbieders selecteren op basis van postcodegebied en het is dan ook raadzaam om eerst bij ons na te gaan of het aangeboden object voldoet aan de voorwaarden van de betreffende hypotheekverstrekker.

Maatwerk.

Financieren is en blijft maatwerk en in niet alle gevallen passen de voorwaarden van de Buy to Let hypotheekverstrekkers bij het onderpand wat ter financiering wordt aangeboden.
Bij IBD Nederland heeft u toegang tot maatwerk financieringen die verder gaan dan de standaard financiering van de reguliere aanbieders.

Aanvraagproces

Je kunt jouw aanvraag indienen via ons aanvraagportaal. Maak eenvoudig jouw account aan. Na ontvangst van jouw aanvraag zullen we deze beoordelen. Past de aanvraag bij een van de aanbieders dan ontvang je van ons een digitale stukkenlijst. Deze kan in een beveiligde omgeving worden ingevuld.

Na ontvangst van het complete dossier beoordelen we jouw aanvraag opnieuw. Daar waar nodig zullen we aanvullende stukken opvragen. Bij akkoord van jouw dossier wordt deze – voor het verkrijgen van een conditionele offerte – doorgezet naar de aanbieder. De definitieve beoordeling en acceptatie verzorgt de aanbieder/geldverstrekker.

Wat kost een aanvraag bij IBD Nederland?

De kosten van een aanvraag via IBD Nederland beginnen bij EUR 895, – (vrij van btw) per kadastrale inschrijving. Dit bedrag kan tot 14 dagen na ontvangst van de bindende offerte betaald worden. Ons volledige kostenoverzicht vind je terug in onze aanvraagportaal bij ‘documenten’.

Niet doorgaan of vervallen van het renteaanbod

Wordt er, om welke reden dan ook, geen gebruik gemaakt van de bindende offerte of komt deze te vervallen, dan worden de aanvraagkosten niet gecrediteerd.

Aanvraag past niet bij het product van de aanbieder

Niet alle aanvragen passen binnen het acceptatiekader van iedere aanbieder. Gelukkig geeft een samenwerking met IBD Nederland je meer opties. Wij informeren je vooraf over de best passende keuze.